Hogyan használja oldalunkat, ha ön férfi túlélő?

Cikkeink nagy része éppolyan hasznos férfi, mint női túlélőknek.  A honlap elkészítésének első szakaszában az volt a célunk, hogy minél több túlélőt megszólítsunk, és mivel a női túlélők többen vannak, ezért néhány olvasmány kimondottan női problémákra fókuszál (pl. nőgyógyászati problémák, evészavarok, stb.). A későbbiekben célunk lesz olyan cikkek publikálása, melyek kimondottan férfi túlélőknek szólnak, például az urológiai vagy proktológai vizsgálatokkal kapcsolatban.

A trauma hatása és az általa kiváltott tünetek nagyon hasonlóak férfiaknál és nőknél, ezért idevágó írásaink önnek is hasznosak lesznek. A gyerekkori szexuális abúzus természetrajza pedig mindkét nemre egyaránt érvényesek. Ne feledje, hogy sok elkövető fiúkat és lányokat egyformán bántalmaz, mivel a szexuális abúzusban a gyerek neme nem számít, csak az, hogy a bántalmazó hatalmat gyakorolhasson.

Az ön gyógyulási folyamata során fontos lesz olvasnia arról, milyen nehézségeket támasztanak a férfi túlélők számára a társadalmi elvárások, a férfi szocializáció és a fiúk nevelése. Az előítéletekkel és tévhitekkel való leszámolás az első lépés ahhoz, hogy segítséget tudjon keresni. 

FONTOS! Ön nem gyenge ember, ha segítséget kér! Minden áldozatnak joga van a támogatáshoz, védelemhez, így önnek is.

Férfi túlélőként ön is felhívhatja a KERET Koalíció szexuális erőszak segélyvonalát. Önnek is joga van a segítséghez!